Kutosten kaltsit

Kutosten kaltsit on karnevalistinen tapahtuma Jakomäen kallioilla 28.4.2018 sekä viiden päähenkilön tarinasta koostuva elokuva. Tapahtumassa koettiin mikä jakomäkeläisiä yhdistää.
Bileet alkoivat huippukokki Andreas Patengen valmistamalla keittopiknikillä. Jakomäkeläisten kalliokertomuksien pohjalta koostettua tarinaa kertoivat näyttelijät Niko Saarela ja Outi Vuoriranta. Tapahtumassa kuultiin myös Noora Salmen säveltämä, jakomäkeläisten tarinoihin pohjaava kappale. Tanssitaiteilija-koreografi Alpo Aaltokoski liikutti sekä kehoja että mieliä yhdessä Kaisa Salmen kanssa suunnittelemillaan liikemateriaalilla. Graffitimaalari Mika maalasi livenä, yleisöllä oli mahdollisuus maalata omia graffiteja ja joYe viihdytti osallistujia soitollaan.
Kaisa Salmi on kerännyt materiaalia yhteisöllistä teostaan varten syksyn 2017 ja kevään 2018 Jakomäessä. Hän on haastatellut jakomäkeläisiä ja kerännyt tarinoita jakomäkeläisille rakkaista kallioista. Kutosten kaltsit on tehty yhdessä jakomäkeläisten kanssa ja heitä varten.
Kutosten kaltsit – performanssibileet on HAMin tilaama teos ja osa Taidetta sataa Jakomäkeen! hanketta. Teos on HAM:n kokoelmissa.

Elokuvan taiteellinen työryhmä:
Konsepti ohjaus ja tuotanto Kaisa Salmi
Leikkaus H-P Vaara
Musiikki Noora Salmi
Äänisuunnittelu Tuomas Skopa
Näyttelijät Niko Saarela ja Outi Vuoriranta

Next Veripelto
© 2020 Kaisa Salmi